HTML

kwind-kijev.blog.hu

Amikor kiderült, hogy rövidesen ismét útra kelek, kicsit hosszabb időre, mint amennyi a Camino volt, barátaim, ismerőseim egyből mondták: ugye akkor most is írsz blogot. Eleinte húzódzkodtam, hogy ez azért nem egy Camino lesz, ahol minden nap történik valami, mit is írhatnék le mindíg, de talán mégis ez lesz a legjobb módja annak, hogy valamilyen úton-módon hírt kapjanak rólam azok az emberek, akik figyelemmel kísérik csetlő-botló próbálkoozásaimat, izgulnak értem és drukkolnak, hogy minden rendben menjen. Nélkülük valószínűleg nem jönne létre ez a blog sem...

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • KeMa: @Kwind: Nem publikáltam még a képeket, azt a 2-3-at kivéve, amit kitettem facebook-ra. (2012.11.05. 13:22) Búcsú Kijevtől
  • Kwind: @KeMa: Irtad, hogy több napot is tartózkodtál kint a Zónában. Készítettél fotókat is? Esetleg publikusak ezek a fotok? Szívesen megnézném őket... (2012.11.05. 11:47) Búcsú Kijevtől
  • KeMa: A fekete hátú helységnevek pontos jelentése van. Kinn, a zónában, Csenrobil városában van egy park, a Zóna összes településének táblájával. Amely tábla hátulján fehér alapon fekete betűkkel van kiír... (2012.11.05. 10:02) Búcsú Kijevtől
  • KeMa: Én 3 napot voltam kinn a Zónában. Az egy napos túrát nem egészségügyi okokból jó kihagyni, hanem azért, mert egyszerűen nem éri meg. (2012.11.05. 09:59) Célszalag látótávban...
  • Kwind: @Latya: :) No ott még nem jártam. :) (2012.10.20. 10:48) Pecsara Lavra és virágkiállítás
  • Utolsó 20

Címkék

2012.07.29. 15:14 Kwind

Dolgos hétköznapok

Az eltelt hét a munkáról szólt. Mivel egy kollégánk szabadságon van, így hármas forgásban vagyunk. Szabadidő nem nagyon van, de ezt tudtuk, hogy így lesz. Most hétvége azonban elég nyugisan telik, mert pont úgy jött ki a forgás, hogy ma teljesen munkamentes napom van. Ezt takarításra, mosásra, főzőcskézésre és lustálkodásra használom fel. Kimenni a városban nem érdemes, napok óta megint 32 fok van és még ezt is igérik egy hétig. Ilyen nagyon melegben nem nagyon van kedvem sétálgatni, a bevásárlásokat intézem el lehetőleg reggeli órákban, mert utána éget a nap. Igy aztán fotók se készültek újak. 

Az egyik áruházban találtunk egy magyar sarkot, lehet téliszalámit kapni meg bacon szalonnát, meg még egy-két magyar árut. Találtunk már egy-egy helyen tokaji bort is arany áron, de mást nem ismernek errefelé. Tokajiból se az aszút, hanem a hárslevelűt sikerült felllelni. Egyébként meglepően gazdag az alkoholválaszték, sörben, borban és röviditalokban egyaránt megtalálhatóak a világ összes tájáról származó nedűk. Sikerült venni például spanyol bort is egy üveggel, még nem próbáltam ki. Sajnos nem La Rioja-i de remélem jó lesz. Sangriat is csináltam egyik nap gyümölcsökkel teli pohárban. Igazán frissitő nedű volt. A sörök állítólag borzasztó izűek, de hát nem lehet minden finom. Szóval a sok munkás óra ellenére igyekszünk magunknak valami apró jóságot is hozni az életünkbe. 

Ma rántott csirkemájat csináltam hasábburgonyával ebédre magamnak. Hozzá az itteni Ashan-ból vetttem egy káposzta-salátát. A legkisebb kiszerelést, mert hátha nem jó... Hát meg kell, hogy mondjam, ilyen ízletes káposztasalit még otthon is csak elvétve kap az ember, úgyhogy ha legközelebb megyek vásárolni, egy nagyobbacska vödör fog velem hazajönni ebből a finomságból. :) Kint készítettem kovászos uborkát krumplival és nem kenyérrel, egészen ízletes lett. Már a fele ennek is elfogyott. 

Lassan kezdek a munkába is belerázódni. Majdnem mindenkinek a nevét tudom már, ami nálam nagy szó a híresen rossz névmemóriám miatt. Viszont a nyelvtanulási része teljesen megrekedt. Nem nagyon csigáz fel ez a nyelv, mint ahogy maga a város se. Plusz gyakorlatilag magyar környezetben vagyok, ami nem segíti elő a helyi nyelv elsajátítását. Ennyi idő alatt Spanyolországban már el voltam közértben, bárban. Hát itt egyáltalán nem. De nem lehet minden egyforma.

Köszönöm mindenkinek a kommenteket, jól esik látni, hogy olvasgatjátok és gondoltak rám. Nagyon jó érzés az ilyesmi általában is, hátha még messzi van a szeretteitől az ember. Jövő héten már visszajön a kolléga is, remélem hétvégére már az időjárás is enyhít a meleg szorításából és egy kicsit eseménydúsabb hétről tudok majd írni. 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kwind-kiev.blog.hu/api/trackback/id/tr374684877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attisbau 2012.07.30. 16:26:20

Szia.Nálunk időjárásilag rosszabb a helyzet hol vihar komoly esővel,hol napsütés komoly meleggel. Tetszik hogy főzöl,de próbáld ki a helyi kajákat. Persze azért hogy meg csináld nekünk itthon.
Puszilunk Attisék.

Attisbau 2012.07.30. 16:26:22

Szia.Nálunk időjárásilag rosszabb a helyzet hol vihar komoly esővel,hol napsütés komoly meleggel. Tetszik hogy főzöl,de próbáld ki a helyi kajákat. Persze azért hogy meg csináld nekünk itthon.
Puszilunk Attisék.

Kwind 2012.08.02. 17:16:33

A helyzet az, hogy helyi kaját nem ettem még,de majd egyszer kísérletet teszek rá. Itt az étterem árak horrorisztikusak. Példaként mondjuk egy sütit tudnék említeni, amit egyik sétám alkalmával ebéd gyanánt fogyasztottam el. 42 (!) hrivnya volt egy szelet süti, ez kb 1.250 forintnak felel meg. Szó se róla marha finom volt, de ennyiért Pesten megebédelek... Egy helyen megnéztem az étlapot egy sima étteremnél, ami ki volt függesztve, főételnek számító kajánál nem volt 100 hrivnya alatti ár... Szóval az itteni gasztronómia valószínűleg nem lesz az erősségem, de még van hátra idő, bármi megtörténhet. :)
süti beállítások módosítása